Everton akkoord met vertrek Heitinga naar West Ham

John Heitinga staat op het punt om Everton te verruilen voor West Ham United. De Engelse clubs hebben overeenstemming bereikt over een transfer van de dertigjarige verdediger, die bij Everton op een zijspoor is beland.

“We hebben groen licht gekregen van Everton en praten momenteel met zijn zaakwaarnemer”, zei manager Sam Allardyce van West Ham United woensdag. “Hopelijk kunnen we de deal op korte termijn afronden.”

Heitinga speelt sinds 2009 voor Everton, maar is dit seizoen op het tweede plan geraakt. De oud-Ajacied speelde zelfs nog geen minuut in de Premier League. Het contract van Heitinga bij de club uit Liverpool loopt na dit seizoen af.

West Ham United, dat onderin de Premier League bivakkeert, heeft behoefte aan defensieve versterking omdat momenteel liefst drie centrumverdedigers geblesseerd zijn. Heitinga heeft al laten weten dat hij ‘gevleid’ is door interesse van West Ham. De 87-voudig international is met het oog op het WK van komende zomer op zoek naar speeltijd. Hij speelde in juni van 2013 voor het laatst voor het Nederlands elftal, tijdens de trip van Oranje naar Azië.

Everton liet begin december van 2013 al weten mee te willen werken aan een vertrek van de speler die in in 2009 voor zo’n 8,5 miljoen euro overkwam van Atlético Madrid.

Tekst: NuSport

Related posts