Overmars: ‘Het is prettig dat je gewoon weet dat Walian er 20 tot 25 maakt’

Ajax maakte maandag bekend dat Ezra Walian zich langer aan de club heeft verbonden. De zestienjarige spits is akkoord gegaan met een driejarige verbintenis. “Ik ben trots”, vertelt Walian. “Ik heb hier hard voor gewerkt.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is tevreden over de ontwikkeling van Walian. “Hij speelt op een positie die eigenlijk redelijk dun bezaaid is. Het is een spits die heel makkelijk doelpunten maakt. Het is prettig als je een speler hebt waarvan je gewoon weet dat hij er twintig tot vijfentwintig maakt en dat is bij hem het geval. Hopelijk ontwikkelt hij zich de komende jaren goed.”

Half december bevestigde Ajax reeds dat Gino Dekker en Abdelhak Nouri waren gecontracteerd; het wachten was daarna nog op Walian. Met ingang van het seizoen 2014/15 staat ook hij nu drie jaar in dienst van Ajax. Met Ricardo Kishna is nog geen akkoord bereikt.

Tekst: Voetbalzone

Related posts