Moisander pakt minder kaarten: ‘Heb mezelf geanalyseerd: alleen nog bij noodzaak’

Niklas Moisander pakte dit seizoen pas één gele kaart en heeft zich daarin sterk verbeterd ten opzichte van vorig seizoen, toen hij elf gele kaarten pakte. De Ajacied heeft eraan gewerkt minder kaarten te pakken, zo vertled hij tegenover Voetbal International.

“Ik baalde flink van al die gele kaarten in de laatste jaren. Ik heb het voor mezelf geanalyseerd: veel gele kaarten kreeg ik voor overtredingen op het middenveld. Op momenten dus waar helemaal geen doelgevaar dreigde. Dergelijke overtredingen probeer ik alleen nog maar te maken als het echt noodzakelijk is”, aldus de 28-jarige Fin tegenover VI.

Ondanks het vertrek van enkele belangrijke spelers, ziet Moisander dat Ajax zich alweer goed ontwikkeld heeft. “Het is niet niks om het vertrek van Alderweireld en Eriksen op te vangen. We zijn in onszelf en onze voetbalstijl blijven geloven. Door de matige resultaten kozen we in de eerste weken voor veilige oplossingen en te weinig diepgang. Sneller dan voorheen hebben we daarmee afgerekend.”

Tekst: VI

Related posts