Heitinga stap dichter bij transfer naar West Ham: ‘Ik ben gevleid door de interesse’

De kans dat John Heitinga in januari overstapt van Everton naar West Ham United is wat groter geworden. De verdediger werd afgelopen zaterdag gelinkt aan the Hammers. Die zijn één van de zes geïnteresseerde partijen, maar concreter dan bijvoorbeeld Norwich City en Fulham of de Italiaanse clubs. Heitinga zelf zegt nu dat de belangstelling van West Ham zijn ego streelt.

“Ik ben gevleid door de interesse van West Ham”, erkent Heitinga in gesprek met Voetbal International. “Sinds deze week is de markt open en het is duidelijk dat ik een belangrijke beslissing moet nemen. De kans op speeltijd staat voorop. Ik wil naar het WK en om dat te realiseren moet ik spelen”, zegt de stopper.

De dertigjarige Heitinga speelde dit seizoen nog geen minuut voor Everton in de competitie en kreeg recent te horen dat the Toffees bereid zijn mee te werken aan een transfer. Vermoedelijk zal die in januari al komen. Heitinga, goed voor 87 interlands in Oranje, ziet een overstap naar het team van Sam Allardyce wel zitten en zijn gezin voelt zich thuis in Engeland en wil er wel blijven.

Tekst: Voetbalzone

Related posts