Jeugdexponent Walian(16) tekent contract tot 2017

Ezra Walian zal maandagmorgen een meerjarig contract tekenen bij Ajax, zo meldt Ajax Showtime. De 16-jarige aanvaller zet zijn handtekening onder een verbintenis, die hem tot 1 juli 2017 in Amsterdam houdt. Met het contract hoopt vooral het kamp van Walian dat de spits zich nu kan richten op één doel: debuteren in Ajax 1.

Walian kwam in 2012 van AZ naar Ajax en maakte meteen indruk. De spits werd met Ajax B1 kampioen van Nederland en was bovendien de topscorer van zijn elftal. Als 15-jarige werd hij begin dit seizoen al overgeheveld naar A2 en daar ging hij rustig door met scoren. In de Eredivisie voor A-junioren en in de Youth League speelde Walian ook al voor het hoogste jeugdelftal; Ajax A1.

De goaltjesdief is de vierde jeugdspeler in korte tijd die een contract tekent bij Ajax. Abdelhak Nouri, Gino Dekker en Donny van de Beek gingen hem al voor. De Telegraaf meldde al eerder een akkoord, maar dat bleek wat voorbarig. Gesprekken tussen ‘kamp Walian’ en Ajax over de laatste details namen nog wat tijd in beslag.

Tekst: AjaxShowtime

Related posts