Hoesen: ‘Ik heb toch iets minder vaak gespeeld dan ik had gehoopt’

Danny Hoesen kan terugkijken op een jaar vol met hoogtepunten. De aanvaller werd in zijn eerste seizoen bij Ajax direct kampioen van Nederland, en scoorde nog in de kampioenswedstrijd tegen Willem II, terwijl hij ook een memorabel doelpunt maakte in de Champions League-kraker tegen Barcelona. In het jaar vol positieve punten zaten echter ook mindere momenten.

De 22-jarige Hoesen is nog geen vaste basisspeler bij Ajax. “Ik heb toch iets minder vaak gespeeld dan ik had gehoopt”, zegt de Limburger op de website van Ajax. Ook het feit dat hij tegen Celtic niet in de basis mocht beginnen was voor hem een tegenvaller. Hoesen benadrukt echter dat hij zelfkritisch is en hard blijft trainen, zodat hij daar niet op kan worden afgerekend.

Volgens Hoesen is het niet gemakkelijk om spits van Ajax te zijn: “Je speelt als aanvaller van Ajax vaak op de helft van de tegenstander waardoor de ruimtes heel klein zijn”, legt hij uit. “Als spits sta je meestal tegenover twee verdedigers en soms ook nog een verdedigende middenvelder. Je moet dus heel attent zijn op de paar kansen die je krijgt. Daarom begrijp ik dat zelfs iemand als Zlatan Ibrahimovic het in het begin ook heel moeilijk had.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts