‘Benfica staat open voor verhuur maar geeft Ajax pas eind januari duidelijkheid over John’

Ajax heeft zich bij Benfica gemeld om te praten over een winterse overgang van Ola John, die voor een halfjaar gehuurd moet worden. Benfica heeft echter geen haast en volgens het Algemeen Dagblad hoeft Ajax pas eind januari, bij het sluiten van de transfermarkt, duidelijkheid te verwachten.

Benfica staat volgens de krant open voor een verhuurperiode van John, die dit seizoen nog niet verder kwam dan vijf invalbeurten in de Liga Sagres. Een snelle beslissing over de 21-jarige aanvaller hoeft desondanks niet verwacht te worden. Ajax wilde John in de zomer ook al huren, maar dit ging op het laatste moment niet door, omdat twee concurrenten van de aanvaller in het laatste weekend van augustus geblesseerd raakten.

A Bola meldde vrijdag dat Ajax 400.000 euro wilde betalen voor John; nu wordt beweerd dat Benfica 500.000 euro wil vangen. De Portugezen zijn bereid om een optie tot koop in het huurcontract op te nemen, maar daar lijkt Ajax niet in geïnteresseerd te zijn. John lijkt sowieso te duur te zijn om te kopen en de Amsterdammers zetten voor volgend seizoen in op de doorstroom van talenten als Ricardo Kishna, Anwar El-Ghazi, Elton Acolatse, Queensy Menig en Sheraldo Becker.

Tekst: Voetbalzone

Related posts