Genegeerde Maduro baalt als een stekker: ‘Volgens mij is dit illegaal’

Hedwiges Maduro komt niet aan de bak bij Sevilla. Vorig seizoen kwam de verdedigende middenvelder nog tot 26 competitieduels (waarvan 16 als basisspeler), dit voetbaljaar kwam Maduro nog niet in actie. De achttienvoudig international traint met het eerste elftal, maar hij is niet eens geregistreerd op de spelerslijst voor de Primera División. Maduro baalt als een stekker.

“Ik ben absoluut niet tevreden”, laat Maduro weten in het radioprogramma El Desmarque. “Het is een lang verhaal. Vorig seizoen was het een lastig jaar voor het team. We kregen een nieuwe manager en ik kreeg te horen dat ik moest uitkijken naar een nieuwe ploeg. Niet om sportieve redenen, maar om financiële redenen. Ik ben te duur en zou daarom niet gaan spelen. Ik ben op zoek naar een nieuwe ploeg, maar ik heb nog geen geschikte optie gevonden.”

Dat Maduro zelfs niet geregistreerd is om te spelen in de Primera División vindt hij nog het vervelendst. “Toen ik na de vorige transferperiode geen nieuwe club had gevonden, namen ze mijn plek in de selectie af. Dat is illegaal, tenminste, dat vermoeden heb ik. Er is geen enkele andere speler die niet een plek heeft in de selectie. Als het toegestaan is, kunnen clubs als Real Madrid en Barcelona vijftig spelers contracteren. De ene helft voor de wedstrijden, de andere helft alleen voor de trainingen.”

De 28-jarige Maduro wil in januari weg, dat is wel duidelijk. “Ik hoop dat Sevilla mij een vrije transfer geeft, het is namelijk niet zo dat ik nog speel. Hopelijk heeft de club daar geen problemen mee. Het is namelijk een belangrijke eis voor geïnteresseerde clubs en ik weet dat er enkele clubs in Duitsland interesse hebben. Wat mij betreft zijn er drie grote competities in Europa: de Spaanse, de Engelse en de Duitse.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts