Veltman gaat niet zweven: ‘Voel me totaal nog geen international’

Wie voorafgaand aan het seizoen gezegd had dat Joël Veltman een interland voor het Nederlands elftal zou spelen, was door de mandekker van Ajax voor gek verklaard. Toch gebeurde het, al voelt de jonge Ajacied zich nog geen international. Aan het WK denkt Veltman dan ook nog absoluut niet.

“Ik heb één interland gespeeld, voel me totaal nog geen international. Een Arjen Robben mag zich zo voelen, hij zit vast bij Oranje. Rondom de WK-loting werden bij Ajax in de kleedkamer ook geintjes gemaakt dat ik tegenover Ronaldo zou kunnen komen te staan in Brazilië. Voor zulke gedachten is het echt veel te vroeg. Misschien dat ik er aan ga denken als het in maart nog steeds goed gaat”, laat Veltman optekenen in Ajax Life.

Veltman was in de jeugdopleiding van Ajax nooit het grootste talent. Dat weet hij zelf ook. “Ik blonk in de jeugd nooit echt uit. Mensen keken niet naar me met het idee: die gaat ver komen. Ik heb er echt heel hard voor moeten werken.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts