Van der Sar pleit voor open trainingen Ajax: ‘Is belangrijk’

Dit seizoen waren supporters van Ajax nog niet welkom bij oefensessies van de hoofdmacht op trainingscomplex De Toekomst. Directeur marketing Edwin van der Sar snapt het ongenoegen van de aanhang en hoopt dat daar op korte termijn verandering in komt.

‘Ik weet dat mensen daar problemen mee hebben. Op zich is De Toekomst best toegankelijk. Je kunt doordeweeks altijd de kantine inlopen voor een hapje en een drankje. Daar lopen ook spelers”, verklaart de recordinternational van Oranje in gesprek met Ajax Life.

”Frank de Boer heeft aangegeven in het volle wedstrijdprogramma weinig mogelijkheden te zien om open te kunnen trainen. Bij een uitlooptraining blijft de basis vaak binnen, bij een tactische training willen we geen publiek en de spelers hebben elke week ook een dagje vrij.”

Ondanks de moeilijke omstandigheden blijft Van der Sar zoeken naar passende oplossingen: ”Het is wel belangrijk dat er in de vakanties een of twee trainingen openbaar zijn. Dat moeten we goed communiceren, zodat supporters op zulke momenten niet voor een dichte poort komen te staan.”

Bron: Ajaxlife

Related posts