Overmars bevestigt contact Ajax en Ola John: ‘Dat klopt’

Marc Overmars is aan het proberen Ola John naar Ajax te halen in de winterstop. Vrijdag schreef het Portugese A Bola dat Ajax en Benfica contact hebben gelegd en die lezing wordt een dag later door de directeur voetbalzaken bevestigd. “Dat klopt”, zegt Overmars in De Telegraaf.

De bedoeling van Ajax is dat de 21-jarige John op huurbasis kan overnemen van Benfica. Eventueel wil Ajax daarbij een optie tot koop bedingen. Overmars richt zich op de zaak en hoopt dat een oplossing zich aandient zodat John na dit seizoen niet meer nodig zal zijn. Dan mikt de club op de doorstroom van talenten als Ricardo Kishna, Anwar El-Ghazi, Elton Acolatse, Queensy Menig en Sheraldo Becker.

A Bola schreef vrijdag dat Ajax bereid zou zijn Benfica 400.000 euro te betalen voor de tweede seizoenshelft, als het John dan afstaat. De aanvaller mocht dit seizoen pas vijf keer invallen in de Liga Sagres en staat daardoor open voor een (tijdelijk) vertrek bij Benfica. Datzelfde geldt voor de investeerders van Doyen Sports Group, die vorig jaar een deel van de transfersom betaalden en nu vrezen dat de investering verloren zal gaan.

Tekst: Voetbalzone

Related posts