Lobotka wordt door ‘aannames en wegdraaien’ vergeleken met Sneijder

Alfons Groenendijk vindt dat Stanislav Lobotka qua speelstijl kan worden vergeleken met Wesley Sneijder. In Amsterdam zijn de verwachtingen dan ook hoog voor de negentienjarige Slowaak. Niet alleen de trainer van Jong Ajax is positief over zijn kansen, maar onder meer Dennis Bergkamp heeft zich al eens lovend uitgelaten over de middenvelder.

Groenendijk begrijpt de vergelijking met Sneijder. “In zijn aannames en wegdraaien doet Stanley daar wel een beetje aan denken, ja”, aldus de oefenmeester, die vindt dat hij als aanvallende middenvelder het best tot zijn recht komt. “Als je hem controlerend zou opstellen, benut je hem niet optimaal. Hij is creatief, heeft scorend vermogen, overzicht, is vaardig in de kleine ruimte en heeft een versnelling aan de bal.”

“Hij kan het niveau van Jong Ajax gemakkelijk aan. Hij is een zeer interessante speler. Ik heb het technisch hart dan ook geadviseerd hem binnenboord te houden. Hij is twee jaar jonger dan Davy Klaassen. Dat zegt wel iets. Spelers hebben ook tijd nodig om zich te ontwikkelen. Die tijd kreeg Davy ook. Hij knokte zich via Jong Ajax naar het eerste en werd met de week beter.”

Slobotka wil de weg die Klaassen heeft bewandeld, ook volgen. “Davy gaat een hele grote worden. Ik zie mijzelf niet als zijn opvolger. Ik ben niet zo van het vergelijken en probeer gewoon goed te spelen, zodat ik ooit ook in Ajax 1 kom.”

Tekst: Soccernews

Related posts