Heitinga kiest voor langer verblijf in Engeland

West Ham United, Norwich City en Fulham willen met onmiddellijke ingang John Heitinga overnemen van Everton. Maar ook het Spaanse Betis Sevilla en het Italiaanse Fiorentina hebben belangstelling voor de man die in 2010 met Nederland nog in de WK-finale tegen Spanje speelde.

Heitinga is bij zijn club op het tweede plan geraakt en deed een half jaar geleden al moeite om een transfer te maken. Waar afgelopen zomer geen beweging kwam op de transfermarkt, is de interesse voor de centrale verdediger nu hevig.West Ham United is de grootste kanshebber voor Heitinga. Hij zou een verhuizing naar de Londense club wel zien zitten. Zijn gezin – hij is getrouwd met de zus van Boudewijn Zenden – voelt zich thuis in Engeland.

Heitinga moet op korte termijn dus een beslissing nemen over zijn toekomst. De fitte international, die in de zomer nog met Oranje meereisde naar Indonesië en China, is dertig jaar oud. Hij kwam vorig seizoen nog 33 keer uit voor Everton. Zijn huidige contract loopt medio 2014 af. Heitinga ambieert een driejarig contract.

Tekst: De Telegraaf

Related posts