Ajax-jongelingen zijn blij met Jupiler League: ‘Betere speler geworden’

Dit seizoen werd besloten om Jong Ajax, Jong FC Twente en Jong psv toe te voegen aan de Jupiler League, maar niet iedereen is positief over de nieuwe clubs op het tweede niveau. Ajax-spelers Lesly de Sa en Kenny Tete vinden het een voordeel om niet meer in de beloftencompetitie actief te zijn en merken dat ze beter worden.

“Het was fijn geweest als ik vorig seizoen al in de Jupiler League had kunnen spelen. Ik voel dat ik een betere speler ben geworden. Je speelt in de hoogste versnelling. Dat is in het eerste elftal dan niet nieuw meer”, zo vertelde De Sa, die ook af en toe in de hoofdmacht van Ajax mag spelen, in gesprek met Ajax Life.

Ook Tete is blij met de ervaring in de Jupiler League. “Tegenstanders zijn vaak minder technisch, maar wel fysiek sterker. Mijn valkuil is dat ik fouten maak als ik niet geconcentreerd ben. Dat wordt gelijk afgestraft, heel leerzaam”, zo vertelde de rechtsachter, die dit seizoen op meerdere posities wordt ingezet, aan het eerdergenoemde medium.

De Sa neemt zijn ervaring mee naar het eerste elftal. “Ze gaan er echt tegenaan, delen tikjes uit. Er wordt geprovoceerd. Je leert op het randje spelen. Dat helpt mij als ik moet invallen uit bij Celtic. Die Schotten kletsen erbovenop. Ik moet sneller opspringen, beter opletten. Het niveau van de Jupiler League zit dichter bij de Eredivisie dan bij de beloftencompetitie”, sloot de buitenspeler zijn verhaal af.

Tekst: Soccernews

Related posts