Donny van Beek tekent contract: ‘Zo zien we het graag bij Ajax’

Ajax heeft zich verzekerd van een langer verblijf van de talentvolle B-junior Donny van de Beek. De zestienjarige verdedigende middenvelder signeerde vrijdag een contract dat hem tot medio 2017 speler van Ajax maakt. Het is het eerste profcontract dat hij tekent.

Van de Beek is al sinds de D’tjes actief in de jeugd van Ajax. Hij vertelt op de officiële website wat het grote publiek (mogelijk) in de toekomst van hem mag verwachten. “Ik denk dat ik een speler ben met een goed overzicht. Eerst speelde ik écht op nummer tien, met de punt naar voren, maar ik ben steeds meer een verdedigende middenvelder geworden.”

De tiener heeft als streven om binnen een paar jaar zijn debuut te maken in het eerste elftal en Marc Overmars heeft daar vertrouwen in. “Voetballend en mentaal zit het goed bij Donny. Zo zien we het graag bij Ajax. Met de hoofdtrainer en de staf die we nu hebben, weten de jongens ook echt dat ze de kans krijgen om zich een keer in het eerste elftal te voetballen”, aldus de directeur voetbalzaken.

Tekst: Voetbalzone

Related posts