Cillessen: ‘Kenneth heeft getreurd, maar is inmiddels weer de oude’

Jasper Cillessen is al bijna niet meer weg te denken uit het doel bij Ajax, maar dat was een aantal maanden geleden wel anders. De goalie fungeerde als stand-in voor Kenneth Vermeer, die onderdeel uitmaakte van de ploeg die drie keer op rij werd gekroond tot kampioen van Nederland. Een aantal mindere optredens leidde echter tot een wisseling van de wacht en sindsdien is de discussie nooit meer opgelaaid. Cillessen kijkt dan ook tevreden terug op de voorbije maanden.

De 24-jarige sluitpost, die inmiddels zelfs lijkt te zijn uitgegroeid tot eerste keus onder de lat bij Oranje, zegt ‘enorm’ te genieten. Na jarenlang toekijken, is hij nu wekelijks verzekerd van speelminuten op het hoogste niveau. Geruisloos paste hij zich aan, nadat Frank de Boer besloot Vermeer te slachtofferen. “Veel mensen zullen zoiets hebben gehad van: laat jij het nu maar eens zien dan. Maar desondanks stond ik heel onbevangen in mijn doel”, zegt hij op de website van zijn club.

Achter de schermen speelt ook Vermeer nog een rol, verklapt de voormalig doelman van NEC. “Wel werk ik nog steeds keihard op de training. Mede dankzij Kenneth, die mij scherp houdt. Heel even heeft hij getreurd om de beslissing, maar inmiddels is hij weer de oude”, aldus Cillessen, die ondanks zijn uitverkiezingen voor Oranje nog niet wil denken aan het WK. “Laat ik eerst maar mijn best doen voor Ajax en me richten op de tweede seizoenshelft. Ik wil die schaal weer omhooghouden. Dat is het enige dat telt voor mij: kampioen worden.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts