‘Ajax en Benfica liggen ver uit elkaar in gesprekken over John’

Ajax wil zich in januari versterken met een extra vleugelaanvaller en Frank de Boer heeft al toegegeven dat Ola John hoog op de verlanglijst staat. De dribbelaar was in de zomer ook al in beeld bij de Amsterdammers, maar op het laatste moment ketste een overgang af. Ajax wil na de jaarwisseling een nieuwe poging doen, maar een akkoord is nog zeker niet aanstaande.

A Bola meldt dat Ajax en Benfica met elkaar in gesprek zijn over een verhuurperiode voor John, wiens contract in Portugal nog tot medio 2017 doorloopt. Ajax zou voor een halfjaar 400.000 euro willen betalen, maar Benfica aast op een hoger bedrag. Bovendien willen de Portugezen dat Ajax het volledige salaris van John overneemt en dat is de Nederlandse recordkampioen niet van plan te doen.

Ook Liverpool en Tottenham Hotspur hebben nog belangstelling voor John, maar zij zijn op het moment niet zo concreet als Ajax. De 21-jarige John mocht dit seizoen pas 5 keer invallen in de Liga Sagres en staat daardoor open voor een (tijdelijk) vertrek bij Benfica. Datzelfde geldt voor de investeerders van Doyen Sports Group, die vorig jaar een deel van de transfersom betaalden en nu vrezen dat de investering verloren zal gaan.

Tekst: Voetbalzone

Related posts