Veltman: ‘Spelers Barca mopperden, heerlijk was dat’

Nu 2013 bijna afgelopen is, kan Joël Veltman terugkijken op een mooi jaar. De verdediger brak door in de hoofdmacht van Ajax en mocht zelfs zijn debuut maken in het Nederlands elftal. Een hoogtepunt was de zege op Barcelona, al was dit wel een duel waar Veltman gemengde gevoelens aan overhield.

De Amsterdammers versloegen de kampioen van Spanje in de Champions League met 2-1, maar speelden wel geruime tijd met tien man; Veltman kreeg rood voor een overtreding op Neymar. Toch heeft de verdediger genoten van de tijd dat hij binnen de lijnen stond. “We wisten niet wat ons overkwam die avond. Die gasten van Barça raakten zelfs geïrriteerd toen we met 2-0 voor kwamen”, kijkt Veltman op de officiële website van Ajax terug.

“Ze mopperden. Heerlijk vind ik dat. Dan weet je dat je je tegenstander beet hebt. Maar Barça blijft Barça, dat wist ik ook. Van zo’n club win je niet zomaar, ook al sta je 2-0 voor. En vooral niet als je met tien man komt te spelen”, doelt Veltman op zijn eigen veldverwijzing. “Gelukkig hielden de jongens stand en kon ook ik na afloop genieten van de overwinning.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts