Veltman amuseerde Van Gaal in gesprek: ‘Ik begon over mijn kippen’

Joël Veltman is dit seizoen doorgebroken bij Ajax en dat leverde de verdediger zelfs een oproep voor het Nederlands elftal op. De verdediger meldde zich enigszins nerveus bij Oranje, waar hij kennis maakte met bondscoach Louis van Gaal. Dat leverde een leuke anekdote op.

Volgens de Volkskrant vroeg Van Gaal aan Veltman om iets over zichzelf te vertellen. In plaats van over zijn voetballende kwaliteiten te beginnen, praatte de verdediger honderduit over het feit dat hij nog bij zijn ouders in Beverwijk woont en dat ze daar twee honden en drie kippen hebben. En dat het laatste handig is bij het ontbijt, zodat hij dagelijks een vers eitje heeft.

“Oh, lekker hoor”, reageerde de bondscoach geamuseerd. Veltman, die tegen Colombia (0-0) zijn debuut maakte, denkt met een glimlach terug aan het gesprek. “De bondscoach had misschien gedacht dat ik zou beginnen over mijn linkerbeen en mijn inspeelpass. Maar ik begon over mijn kippen en daarna over mijn plannen om met mijn vriendin te gaan samenwonen. Uiteindelijk zei Van Gaal: ‘ik ben blij dat je zo open bent’.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts