Het bewogen jaar van Jasper Cillessen: ‘Ik dacht echt aan verhuur’

Het laatste halfjaar speelde hij tweemaal in Oranje, was hij te bewonderen in de Eerste Divisie en de Eredivisie en was hij twee maanden reservedoelman van Ajax. Om eind september na twee jaar wachten te worden gebombardeerd tot eerste keeper van de landskampioen. Welkom in de wondere wereld van Jasper Cillessen (24), doelwachter uit Groesbeek

Over het moment dat Cillessen aan het begin van dit seizoen hoorde dat hij opnieuw 2e doelman zou zijn achter Kenneth Vermeer: “Toen heb ik echt een paar dagen met de pest in mijn lijf rondgelopen. Ik was echt even niet te genieten.” Nadat het chagrijn is weggezakt, komt de teleurgestelde keeper tot de conclusie dat hij maar één ding kan doen: kop omhoog en de knop omzetten. “Ik moest toch verder, het had geen zin om bij de pakken neer te gaan zitten. Vervolgens heb ik alle denkbare opties overwogen.”Een van de eerste mogelijkheden die door zijn hoofd flitst, is om zichzelf te laten verhuren. Want Cillessen, de man die niet kan stilzitten, heeft na twee jaar wachten een koninkrijk over voor een basisplaats. “Ik heb toen voor mezelf een paar clubs op een rijtje gezet. Dacht: als die of die club komt, dan ga ik daar serieus over nadenken. Daar zaten Nederlandse en buitenlandse clubs tussen. NEC was voor mij geen optie. Ik was niet voor niets twee jaar gelden naar Ajax gegaan, dan had ik net zo goed in Nijmegen kunnen blijven.”

Lees het hele interview met Jasper Cillessen in ons nieuwe I-magazine van deze week!

Het I-magazine verschijnt wekelijks. Met achtergrond-informatie, interviews, transfernieuws, geruchten, columns, exclusieve interviews en de mooiste foto’s van en rond de wedstrijden van ons aller Ajax is ons I-magazine dus zeker iedere week meer dan de moeite waard! Klik hier voor het nieuwe I-magazine!

Related posts