Endt: ‘Die politieke kant bij Ajax heeft me pijn gedaan’

In het kader van professionalisering moest David Endt afscheid nemen van zijn functie als teammanager bij Ajax. Dat heeft de clubman wel pijn gedaan, hoewel hij wel een andere functie aangeboden kreeg. Endt is nu weer supporter en bekijkt zijn wedstrijden tussen alle andere fans op de tribune.

“Ik beleef glorie en verdriet weer zo intens als vroeger, toen ik als jochie uit West naar Oost fietste om naar Ajax te kijken. Voetbal is mijn religie, mijn geloof waaruit ik kracht haal. Degenen die nu bij Ajax op de kansel staan, zijn misschien mensen met wie ik het niet helemaal eens ben, maar dat is meer de politieke kant”, zo laat Endt optekenen in Het Parool.

“Die politiek heeft mij pijn gedaan, mij iets ontnomen waar ik mijn leven vol overgave aan heb gegeven. Ik had kunnen buigen, kunnen blijven, krampachtig kunnen meegaan. Maar dat heb ik niet gewild. Wat ik al die jaren tegen de spelers heb geroepen – toon karakter, blijf jezelf – dat gold nu voor mij. Hoe veel pijn het ook deed”, aldus Endt.

Tekst: Soccernews.nl

Related posts