‘Manchester City wil in januari aankloppen bij Ajax voor Vermeer’

Manchester City waagt in januari mogelijk een poging Kenneth Vermeer op te halen bij Ajax. De 27-jarige doelman begon het seizoen als eerste keus in Amsterdam, maar moest na enkele teleurstellende optredens wijken en stond zijn plek af aan Jasper Cillessen. Frank de Boer wil Vermeer graag houden, maar de keeper zelf kan niet beloven dat hij lang de tweede viool zal spelen. City biedt hem misschien een uitweg.

De Engelse topclub heeft zelf ook een keepersprobleem. Joe Hart was de laatste jaren steevast eerste keus tussen de palen, maar oogde ook meermaals onzeker en werd uiteindelijk gepasseerd door Manuel Pellegrini. Die zette de Roemeense back-up Costel Pantilimon onder de lat. Hoewel velen erop rekenden dat Hart binnen no time zijn plek terug zou winnen, kiest Pellegrini nog steeds voor Pantilimon.

Vermeer moet voor nog meer druk en concurrentie gaan zorgen in het Etihad Stadium, schrijft Metro zaterdag. De geboren Amsterdammer staat op 99 competitieduels voor Ajax en 4 interlands met Oranje, maar vreest voor zijn plek in de WK-selectie van volgend jaar zomer. Een overstap naar Manchester City maakt de perspectieven er misschien gunstiger op. Het contract van Vermeer bij Ajax loopt nog tot medio 2015.

Tekst: Voetbalzone

Related posts