Veltman en Cillessen kijken terug op 2013 (Incl video)

Wat zijn de hoogtepunten van 2013? Hoe had je 2013 van tevoren verwacht? Wat zijn je ambities voor 2014? AT5 vroeg het aan Joël Veltman en Jasper Cillessen.

Voor Joël Veltman stond 2013 in het teken van zijn debuut in Ajax 1 en in het Nederlands Elftal. Jasper Cillessen begon 2013 op de bank, maar schopte het in de loop van het jaar tot eerste doelman. Ook de doelman maakte zijn debuut in Oranje.

Cillessen was redelijk positief over 2013: ‘Eerst kampioen met Ajax, debuut bij het Nederlands Elftal, toen eerste keeper bij Ajax, en nog een paar interlands, dus ik heb een mooi jaar gehad.’ Minpuntje was Milan-uit waar het 0-0 bleef, ‘want dat was de slagroom op de taart geweest’.

Voor Veltman was het hoogte- en dieptepunt de wedstrijd tegen Barcelona. ‘De eerste helft was natuurlijk goed, 2-0, maar dan een rode kaart. Sowieso is het spelen in een Ajax-shirt al een hoogtepunt.’

Cillessen droomt maar van één ding in 2014: ‘Aan het eind van het jaar met de schaal staan. Landskampioen worden met Ajax, daar droom ik van’.Tekst: AT5

Related posts