Roda-verdediger noemt Ajax ‘ideale tegenstander’: ‘Ik ben niet bang’

Henk Dijkhuizen maakte in augustus in de uitwedstrijd tegen Ajax (3-0 verlies) zijn debuut in de Eredivisie. De rechtsachter neemt het met Roda JC Kerkrade zondag opnieuw op tegen de titelverdediger, in het Parkstad Limburg Stadion. Dijkhuizen noemt Ajax de ‘ideale tegenstander’ na de hectische week bij Roda. Trainer Ruud Brood werd aan de dijk gezet en koploper Vitesse werd uit het bekertoernooi gekegel

“Wij hebben eerder dit seizoen psv al verslagen”, waarschuwt Dijkhuizen de ploeg van Frank de Boer in een gesprek met Voetbal International. “Als Ajax op deze voet verdergaat, wordt men opnieuw kampioen. Maar bang beng ik zeker niet, ook niet voor mijn duels met Viktor Fischer. Laat hem maar onder de indruk van mij zijn. En als hij dat niet is, ga ik er alles aan doen om hem te irriteren. Ik gok op een 2-1 overwinning voor Roda.”

De ex-speler van Sparta Rotterdam, die ook al werd geselecteerd voor Jong Oranje, zegt geschrokken te zijn van het ontslag van Brood. Volgens de 21-jarige Dijkhuizen hebben hij en zijn medespelers ‘wat goed te maken’. “We zijn het aan hem verplicht zijn ontslag als een wake-up-call te zien.” Aan een transfer denkt Dijkhuizen overigens voorlopig niet. “Daar ben ik niet mee bezig, ik hoef niet weg.” Roda staat momenteel vijftiende.

Tekst: Voetbalzone

Related posts