Jong Ajax besluit 2013 met 3-1 zege op MVV

Jong Ajax heeft 2013 zaterdag afgesloten met een 3-1 overwinning op MVV in de Jupiler League. Sana, De Sa en Gravenberch scoorden.

De wedstrijd op Sportpark de Toekomst begon weinig attractief. Beide ploegen leken moeite te hebben met het gladde speelveld en kwam zodoende amper tot georganiseerd aanvallen. Na twintig minuten viel zo’n beetje de eerste doelpoging te noteren, toen Tobias Sana van rechts naar binnen kwam en het Maastrichtse doel onder vuur nam. Een minuut of acht later trok de Zweed vanaf links naar het centrum en ditmaal trof zijn schot in de verre hoek wel doel. De ban bleek gebroken, want luttele minuten later schoot Lesley de Sa op aangeven van Dejan Meleg hard de 2-0 tegen de touwen. MVV kon er maar weinig tegenover stellen en kwam amper voor in het spelbeeld.

Na rust hadden de bezoekers iets meer in de melk te brokkelen, maar verder dan een mislukt schot van Mark Veldmate kwam de ploeg niet. Ajax was desondanks vele malen gevaarlijker en dat vertaalde zich in de score. Danzell Gravenberch was attent, toen doelman Bram Castro een vrije trap maar half verwerkte en tikte de 3-0 binnen. In zijn euforie kopte de verdediger een minuut later weer raak, maar ditmaal verdween de bal in zijn eigen doel. MVV had ondanks de snel gekregen tegentreffer moeite om de Amsterdamse beloften echt onder druk te zetten, al werd doelman Mickey van der Hart wel een paar keer getest middels afstandsschoten. Het echte aanvalsoffensief bleef uit en dus kruipt Jong Ajax langzaam weg uit de onderste regionen.

Jong Ajax – MVV 3-1 (2-0)
1-0 (28′) Tobias Sana
2-0 (31′) Lesley de Sa
3-0 (58′) Danzell Gravenberch
3-1 (59′) Danzell Gravenberch (eigen doelpunt)

Opstelling Jong Ajax:
Van der Hart, Martina, Tete, Gravenberch, Kuipers, Bazoer (46. Lobotka), Andersen, Enoh, De Sa, Meleg (70. El Hasnaoui), Sana (87. Vermeij).

Opstelling MVV:
Castro, Kuipers, Gillis, Winkens, Van Hyfte, Veldmate, Schreurs, Knops, Sema, Geenen, Secerovic.

Tekst: Soccernews

Related posts