De Boer: ‘De eerste overwinning met Bas als scheidsrechter komt steeds dichterbij’

Bij Ajax – maar ook door enkele van zijn arbitrale collega’s – is met gefronste wenkbrauwen naar de aanstelling van scheidsrechter Bas Nijhuis gekeken. Dat de tukker Roda JC-Ajax fluit, lijkt voor Ajax een slecht voorteken.

Het elftal van Frank de Boer verloor dit seizoen tot dusver drie keer en drie keer was Nijhuis arbiter van dienst. “Hij heeft ons nog niet echt geluk gebracht”, had de trainer van Ajax de afloop van AZ-Ajax (3-2), psv-Ajax (4-0) en Ajax-Vitesse (0-1) nog helder op zijn netvlies.

“Ik ga altijd van de integriteit van de persoon uit”, verwierp De Boer de suggestie dat er sprake zou zijn van boze opzet. Nijhuis mag als inwoner van Enschede geen duels van FC Twente leiden en uitgerekend die club is momenteel – samen met Vitesse en feyenoord – een voorname titelconcurrent van Ajax.

Een pikant detail is bovendien dat Nijhuis met name tijdens psv-Ajax een negatieve hoofdrol vervulde door bij een 0-0 stand een overduidelijke rode kaart van psv-aanvoerder Stijn Schaars te missen. “Ik leg me er niet bij neer dat we nooit onder Nijhuis zouden kunnen winnen. De eerste overwinning met Bas als scheidsrechter komt steeds dichterbij”, aldus De Boer.

Tekst: De Telegraaf

Related posts