Suarez tekent lucratief contract van 1 miljoen per maand bij Liverpool

De kogel is door de kerk. Na wekenlang onderhandelen heeft Luis Suarez vrijdagmiddag een lucratief contract getekend bij Liverpool. Met die nieuwe verlengde overeenkomst wordt de Uruguayaan de bestbetaalde speler ooit bij de Reds. Het vorige contract liep tot medio 2016, dat is nu verlengd tot 2018.

Het huidige salaris van de Zuid-Amerikaan bedraagt nu circa 120.000 euro per week. Door zijn handtekening onder de nieuwe overeenkomst te zetten zou dat bedrag verdubbeld worden. Dat komt neer op een miljoen euro per maand. “Ik ben blij met de nieuwe deal en heb daarmee mijn toekomst verzekerd voor de lange termijn,” zei de 26-jarige Suarez op de website van club.

Hoewel hij enige keren in opspraak is geraakt, onder meer vanwege het bijten van een tegenstander, is hij bij Liverpool inmiddels uitgegroeid tot de absolute vedette. „De steun van de fans heeft mijn beslissing zonder twijfel beïnvloed. Ik ben er trots op hen te vertegenwoordigen”, aldus Suárez.

Suárez kwam in 2011 over van Ajax, dat zo’n 25 miljoen euro voor de aanvaller opstreek. Met zeventien doelpunten voert de spits momenteel de topscorerslijst van de Premier League aan.

Tekst: De Telegraaf

Related posts