Ajax Vrouwen verslaan KAA Gent: 4-0

De Ajax Vrouwen hebben hun thuisduel met KAA Gent in de BeNe League vrijdag met 4-0 gewonnen. Tessel Middag (2), Desiree van Lunteren en Babiche Roof scoorden op sportpark de Toekomst.

In Koninklijk Atletiek Associatie Gent trof Ajax een zogenoemde laagvlieger uit de BeNe League. De Vlamingen staan derde van onderen en stappen vaker dan hen lief is als verliezer van het veld. Ook op de Toekomst was dat het geval, nadat de thuisploeg daar de show had gestolen voor het oog van enkele honderden toeschouwers. Al na een helft stond er een score op het bord waar Ajax-trainer Engelkes vooraf ongetwijfeld voor had getekend. 3-0 was het toen, na treffers van Tessel Middag (2x) en Desiree van Lunteren. Oftewel: de wedstrijd was gespeeld. En dan moest deel twee nog beginnen.

,,Dit had ik van tevoren wel verwacht’’, bekende de winnende coach na afloop. ,,Sterker nog: binnen 20 minuten hadden we met 4-0 voor moeten staan. Het verschil met Gent was heel groot. Je merkt dat wij in Nederland al veel langer serieus bezig zijn met vrouwenvoetbal dan in België. We zijn een aantal jaren verder en dat zie je terug op het veld. Voor Gent is het een enorme uitdaging, op bezoek bij ons, maar ik word minder enthousiast van zo’n wedstrijd.’’

Opstelling Ajax Vrouwen: Antonczyk; Van der Most, Koster, Sharpe, Hogewoning (66. Roof); Zeeman, Middag, Van Lunteren (46. Kaagman); Versteegt (38. L. Bakker), E. Bakker, Van den Heiligenberg.

Tekst: Ajax.nl

Related posts