‘Volle’ kalender Eredivisie 2014/15 begint op 8 augustus: Aanvangstijden aangepast aan Fox

De competitie in de eredivisie begint komend seizoen op vrijdag 8 augustus. Het weekeinde daarvoor, op zondag 3 augustus, vindt de strijd om de Johan Cruijff Schaal plaats. Dat heeft voetbalbond KNVB donderdag bekendgemaakt.

Omdat er in de zomer van 2015 geen EK of WK is, begint de competitie volgend seizoen een week later dan de huidige jaargang. De laatste wedstrijd in de play-offs is op zondag 31 mei. De eerste ronde van de KNVB-Beker is 23, 24 en 25 september 2014 en de finale is zondag 3 mei 2015 in de kuip.

De eredivisie kent één midweekse speelronde op 28, 29 en 30 april 2015. Op verzoek van FOX Sports begint de vroege zaterdagwedstrijd volgend seizoen om 18.30 in plaats van 18.45 uur. De late zondagwedstrijd verschuift van 16.30 naar 16.45 uur.

Omdat door gewijzigde regelgeving van de UEFA Nederland een Europees ticket inlevert moet de KNVB de toewijzing ook aanpassen. Waar nu nog de nummers 5 tot en met 8 in play-offs om Europees voetbal strijden, zijn dat straks de nummers 4 tot en met 7. De winnaar van de KNVB-Beker plaatst zich voortaan rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. De verliezer komt niet meer in aanmerking voor een Europees ticket als de winnaar zich al op een andere manier van Europees voetbal heeft verzekerd.

Tekst: Het Parool

Related posts