Van der Hoorn begrijpt keuze De Boer

Mike van der Hoorn begrijpt dat Frank de Boer momenteel weinig gebruik maakt van zijn diensten als centrale verdediger. Jeugdspeler Jaïro Riedewald wordt net als tegen SC Cambuur meegenomen in de wedstrijdselectie tegen IJsselmeervogels.

In de Kersteditie van Voetbal International vertelt De Boer dat hij Van der Hoorn voor Cambuur – Ajax heeft uitgelegd dat hij liever een linksback meeneemt dan een vierde centrale verdediger. ‘Ik heb liever een linksback als wissel, dan twee centrale verdedigers. Vorig seizoen heb ik dat ook gedaan met Stefano Denswil. Die deed het heel goed, maar ik twijfelde steeds over de fitheid van Nicolai Boilesen en dus kies ik voor een linksback op de bank. Dat heeft niets met Mike van der Hoorn te maken.’

Ondanks deze beslissing houdt de Ajax-coach veel vertrouwen in zijn aankoop. ‘Mike ontwikkelt zich goed en hij traint zich het apelazarus. Ik heb veel vertrouwen in hem, maar ook een tweede linksback nodig. Dat werd Riedewald. Die positionele keuze heb ik Mike uitgelegd en dat begreep hij’

Tekst: AD Sportwereld

Related posts