Kampl: ‘Ajax is favoriet, maar wij kunnen best een Nederlands team kloppen’

Red Bull Salzburg werd maandag aan Ajax gekoppeld tijdens de loting voor de knock-outfase van de Europa League. De Oostenrijkers wonnen de groepfase glansrijk met zes zeges: Esbjerg fB, Elfsborg en Standard Luik werden allemaal tweemaal geklopt. Het sterkt het vertrouwen bij die Rote Bullen dat er na de winterpauze ook iets mogelijk moet zijn tegen Ajax.

Kevin Kampl, aanvallende middenvelder bij Salzburg, is optimistisch gestemd. “Ajax is duidelijk de favoriet, maar wij zijn zeker niet kansloos”, denkt de Sloveen. “Het wordt een hele grote test voor ons. Hopelijk zijn wij in staat een Nederlandse club te kloppen, en waarom ook niet? Dat kunnen wij best. De favoriet wint immers niet altijd, toch?”, zegt hij hoopvol tegen Klix.

“Ons doel is weer kampioen van Oostenrijk te worden, maar verder komen in Europa zou ook heel mooi zijn”, aldus Kampl. “Hoe dan ook kunnen we al terugkijken op een goede reeks, we hebben prima werk neergezeten. Al willen we natuurlijk meer.” Kampl is dit seizoen één van de trefzekere spelers bij Salzburg: in achttien competitiewedstrijden maakte hij er zeven en in de groepfase van de Europa League twee.

Tekst: Voetbalzone

Related posts