Ajax na 0-3 winst op IJsselmeervogels door in bekertoernooi

Ajax heeft zich vanavond vrij makkelijk geplaatst voor de volgende ronde van het KNVB bekertoernooi. In Spakenburg wonnen de Ajacieden met 0-3 van IJsselmeervogels door doelpunten van Viktor Fischer(2x) en Danny Hoesen.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ajax was vooraf gewaarschuwd voor de cupfighters van IJsselmeervogels. Bovendien lieten clubs als Vitesse en FC Groningen zich ook verrassen op weg naar de kwartfinale van de KNVB beker. Reden voor het team van trainer Frank de Boer om scherp aan het duel in Spakenburg te beginnen. Ajax trok uiteindelijk het duel simpel over de streep, 0-3.

Viktor Fischer kon al na vier minuten juichen. De Deen haalde de trekker over nadat Danny Hoesen ernaast zat. Vijf minuten later was het wel raak voor Hoesen, 0-2. Daarna begon de concentratie weg te zakken bij Ajax. IJsselmeervogels bleef bij de les. Vooral Thomas Verheijdt. De 21-jarige aanvaller was tweemaal gevaarlijk, maar kon de zevenvoudig landskampioen bij de amateurs niet aan een treffer helpen.

Na ruim een uur was een combinatie tussen Hoesen en Fischer de voorbode naar de 0-3, die door de Deen netjes werd afgerond. Ajax ging daarna wat slordig met de kansen om, maar een bekerstunt zat er dit keer echt niet in voor de ‘Vogels’.

IJsselmeervogels – Ajax 0-3 (0-2)
‘4 Fischer 0-1
‘9 Hoesen 0-2
’63 Fischer 0-3

Scheidsrechter: Van Sichem
Toeschouwers: 7.500
Gele kaarten: Tol, v/d Laar (IJ’vogels)

Opstelling IJsselmeervogels: Zonneveld; Tol, Van Noord, Van Toor, Kuipers; De Harder, Hollart, Van de laar; Kurbegovic, Verheijdt, Ahahoui

Opstelling Ajax: Kenneth Vermeer; Ruben Ligeon, Joel Veltman, Niklas Moisander, Daley Blind(/71 Lasse Schone), Davy Klaassen, Christian Poulsen, Thulani Serero; Bojan Krkic(/71Jaïro Riedewald), Danny Hoesen, Viktor Fischer.

Related posts