Kruys ziet kansen tegen Ajax: ‘Hopen dat ze op 70 procent spelen’

Ajax neemt het donderdag in Spakenburg op tegen IJsselmeervogels. De amateurs, die worden getraind door Gert Kruys, weten dat het lastig wordt om ten koste van de regerend landskampioen de volgende bekerronde te halen. Toch acht IJsselmeervogels zich in eigen huis niet kansloos.

De amateurclub kijkt in ieder geval uit naar het bezoek van de Amsterdammers. “Toen Ajax uit de koker kwam, ging er bij ons gejuich op”, vertelt Kruys op de officiële website van de komende tegenstander. In sportief opzicht had IJsselmeervogels het niettemin beter kunnen treffen, geeft de voormalig coach van onder meer De Graafschap en FC Dordrecht toe.

“Ajax is de top van Nederland. Dus om een kans te maken moeten we alles geven wat we hebben. We moeten hopen dat Ajax misschien een keer een wedstrijd speelt op zeventig procent van zijn kunnen, dan maken we misschien een kans”, voorspelt Kruys, die zijn strijdplan al klaar heeft. “Tegen Ajax is het natuurlijk lastig om vol op de aanval te gaan, want dan red je het niet. Maar we gaan ons zeker niet ingraven en met zeven verdedigers spelen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts