De Boer gelukkig met ‘waarschuwing’ Cambuur

Frank de Boer is blij dat Ajax zondag onbedoeld door SC Cambuur al gewaarschuwd is om mindere tegenstanders niet te onderschatten. De coach verwacht dat het zijn spelers scherper heeft gemaakt voor het bekerduel met topklasser IJsselmeervogels van donderdag.

“Dat was heel leerzaam en dan komt deze wedstrijd wel goed uit omdat we scherp zijn om niet weer een wedstrijd met een beetje geluk te moeten beslissen op het laatste moment. We zijn gewaarschuwd”, blikte De Boer vooruit.

De trainer verwacht een heet bekeravondje en vergelijkt de rivaliteit tussen de amateurclub en rivaal Spakenburg met die tussen de twee grootste clubs van Schotland.

“Het is eigenlijk heel raar, of eigenlijk bijzonder, dat er in een stad zoveel fanatisme is tussen twee clubs. Het is een beetje als in Glasgow, tussen Celtic en Glasgow Rangers”, aldus De Boer, die in 2004 een half seizoen bij de Rangers speelde.

“Het is een leuke rivaliteit en ik weet dan ook zeker dat er een geweldige sfeer zal zijn. Ik denk zelfs dat menig club in de eredivisie jaloers kan zijn op de sfeer bij IJsselmeervogels. Maar laten we het in elk geval niet spannend maken.”

Tekst: NuSport

Related posts