Column Ron Schiltmans: ‘AFC Huawei Ajax’

Ajax is druk bezig een nieuwe shirtsponsor met teveel geld te vinden en ik wandel door heel wat gangen waar voorzichtig de naam ‘Huawei’ gefluisterd wordt.

Stel dat het doorgaat. Stel dat deze Chinese jongens met hun naam en logo vanaf volgend seizoen op ons ooit zo enorm streeploze shirt prijken. Hoe zouden wij het dan vinden als achteraf blijkt dat ze bij Edwin van der Sar hebben afgedwongen dat we ook onze clubnaam voor ze moeten aanpassen? Hoe zouden we kijken als er bij de volgende Champions League-loting een briefje met ‘AFC Huawei Ajax’ uit een balletje komt? Huawei daar tegenover?

Bij enkele onder u zal bij die gedachte op dit moment het bloed uit het aangezicht wegtrekken. Sommige hyperventileren, maar anderen denken wellicht: “Mwa, dan zijn we in ieder geval dit seizoen minimaal tweede geworden.” Het is niet eens ondenkbaar, dat er onder ons mensen zijn, die bij de naam ‘AFC Huawei Ajax’ meteen………

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts