Ajax: ‘Onze supporters hebben zich goed gedragen in Milaan’

Rondom de wedstrijd tussen AC Milan en Ajax verschenen in de media veel berichten over de supporters van Ajax. Middels een verklaring reageert Ajax woensdag op de berichtgeving. “De conclusie is dat de aanwezige Ajax-supporters zich goed hebben gedragen.”

Twee incidenten werden vorige week uitgebreid besproken. Zo viel een bus Ajax-supporters – soms gewapend met riemen – Italiaanse demonstranten. ‘De demonstranten blokkeerden de rijbaan en veroorzaakten een verkeersopstopping waardoor een vertraging van ruim 45 minuten werd opgelopen’, schrijft Ajax op de clubsite. ‘Hierop hebben de inzittenden van de bus getracht de rijbaan vrij te maken, waarbij het tot een kort handgemeen kwam tussen beide groepen. Ajax neemt afstand van dit gedrag.’

Daarnaast werden supporters van de Nederlandse landskampioen vlak bij San Siro neergestoken door Milan-fans. ‘Er was geen sprake van een vooropgezette confrontatie tussen beide partijen, de groep was op weg naar het stadion en werd plotseling, onder andere met steekwapens, aangevallen. De bij dit incident betrokken supporters staan bij Ajax niet bekend als hooligans.’

‘Ajax heeft met afschuw kennisgenomen van deze ernstige feiten’, schrijft men verder. ‘De club heeft reeds contact gehad met een aantal slachtoffers. Enkelen van hen liggen nog in het ziekenhuis in Italië. Gezien de ernst van de verwondingen kunnen ze op dit moment nog niet worden vervoerd.’

Ajax zegt de negatieve publiciteit betreurenswaardig te vinden. ‘De club wil benadrukken dat de sfeer echter goed was en de uitreis voor de ruim drieduizend Ajax-supporters verder goed en ordentelijk is verlopen.’

Inmiddels is ook vanuit supporterskringen een duidelijk beeld gegeven over wat werkelijk gebeurd is in Milaan.

Related posts