Nelisse: ‘Ajax moet niet te makkelijk denken over Salzburg’

Robin Nelisse denkt dat Ajax pittige tegenstand zal krijgen van Red Bull Salzburg in de tweede ronde van de Europa League. De voormalig aanvaller van onder meer feyenoord sloot in 2011 zijn carrière af bij de Oostenrijkse club.

“Ajax is wel favoriet, maar ze hebben niet zomaar van Salzburg gewonnen. Ze hadden het ook al moeilijk bij Cambuur en Salzburg is wel een maatje groter”, aldus de inmiddels 35-jarige Nelisse in gesprek met NUsport.

“Ze maken een goede kans, maar Ajax moet er niet te makkelijk over denken. Anders zouden ze die wedstrijd zomaar kunnen verliezen. Salzburg heeft gewoon goede spelers en speelt zeker geen afbraakvoetbal. De mensen willen graag goed voetbal zien daar.”

Salzburg is door de inbreng van de vermogende sponsor Red Bull al jaren de club met het grootste budget in Oostenrijk. “Ze hebben genoeg financiële middelen om spelers te halen. Eigenlijk willen ze ook elk jaar de Champions League bereiken, maar dat lukt steeds net niet.”

Ook in de tijd van Nelisse wist Salzburg net niet toe te treden tot het Europese miljoenenbal. De afgelopen seizoenen was de club een soort Nederlandse enclave, maar inmiddels staat er geen Nederlander meer onder contract. David Mendes da Silva was afgelopen zomer de laatste die vertrok.

“Dat kwam eigenlijk doordat er daar Nederlandse trainers waren. Co Adriaanse heeft mij gehaald, Huub Stevens heeft Mendes en Simon Cziommer gehaald. En Ricardo Moniz heeft Leonardo daar naartoe gebracht. Nu spelen er nog meer Zuid-Amerikanen. Vooral spits Alan is een erg goede speler. Hij scoort heel makkelijk”

Ook met de technisch sterke middenvelder Christoph Leitgeb moet Ajax volgens Nelisse rekening houden. Toch zijn de Oostenrijkers ongetwijfeld meer geschrokken van de loting dan de Amsterdammers. “Ajax is nog steeds een heel grote naam in Oostenrijk en Salzburg heeft natuurlijk ook gezien dat ze van Barcelona hebben gewonnen.”

Tekst: NuSport

Related posts