Ajax bevestigt deelname aan Antalya Cup: Speelschema bekend

Simon Zwartkruis wist het vanochtend al te melden (zie eerdere bericht) maar nu bevestigt Ajax ook zelf via het officiële kanaal dat de club begin 2014 deel neemt aan het toernooi om de Antalya Wintercup in Turkije. De kampioen van Nederland trapt het nieuwe kalenderjaar op 10 januari af met een wedstrijd tegen Galatasaray, de club van ex-Ajacied Wesley Sneijder. Vervolgens wacht Ajax een duel met Celtic of Trabzonspor in Antalya.

Ajax verblijft van 6 tot en met 12 of 13 januari in het Turkse Belek. De einddatum is afhankelijk van een eventuele finaleplaats van Ajax.

Ajax verbleef begin 2011 ook al eens in Belek voor een trainingskamp. Destijds oefende Ajax eveneens tegen Galatasaray (uitslag 0-0). Dat duel werd toen in Istanbul gespeeld en gold als openingswedstrijd van de Turk Telekom ArenA. Celtic was eerder dit seizoen tegenstander van Ajax in de UEFA Champions League. Net als Ajax komt Trabzonspor na de winterstop in actie in de zestiende finales van de UEFA Europa League. De Turken nemen het daarin op tegen Juventus.

De wedstrijden op de Antalya Wintercup worden in het Antalya Akdeniz University Stadium gespeeld.

Speelschema Antalya Wintercup 2014:
Donderdag 9 januari, 19:00 uur (Nederlandse tijd) Trabzonspor – Celtic
Vrijdag 10 januari, 19:00 uur (Nederlandse tijd) Galatasaray – Ajax
Zaterdag 11 januari, 19:00 uur (Nederlandse tijd) Wedstrijd om derde plaats
Zondag 12 januari, 19:00 uur (Nederlandse tijd) Finale

* Aanvangstijden onder voorbehoud. In Turkije is het een uur later dan in Nederland.

Bron: Ajax.nl

Related posts