Veltman: ‘Dit zijn de duels die je kampioen kunnen maken’

Ajax wist zondag met de hakken over de sloot een 1-2 zege over de streep te trekken tegen SC Cambuur. De Amsterdammers hadden in Friesland veel moeite om het spel te maken en mochten van geluk spreken dat het slechts één tegentreffer kreeg. Joël Veltman erkende dat Ajax het moeilijk had tegen Cambuur.

Ajax kwam vlak voor rust op een 0-1 voorsprong, maar slaagde er niet in het duel in het slot te gooien. “We zeiden ook in de kleedkamer dat we naar de 0-2 moesten toewerken”, zegt Veltman tegenover Ajax TV. “We wisten dat ze de lange bal gingen spelen, pompen of verzuipen.” Juist uit zo’n lange bal maakte Cambuur de 1-1. “We hebben het gewoon niet goed uitgespeeld.”

Hoewel de centrale verdediger van Ajax kritisch was op het eigen spel tegen Cambuur, telde na afloop vooral het resultaat. “Het is niet mooi, maar wel belangrijke punten, dat zeker. In de kleedkamer werd al gezegd: dit zijn de wedstrijden waardoor je kampioen kan worden.” Door de zege bleef Ajax tweede op de ranglijst, twee punten achter koploper Vitesse.

Tekst: Soccernews

Related posts