Gravenberch wil speeltijd en stuurt aan op verhuur

Met Stefano Denswil en Joël Veltman lijkt Ajax wel even vooruit te kunnen met centrumverdedigers. Daarachter klopt ook Danzell Gravenberch op de deur. De 19-jarige mandekker vertoont dit seizoen met Jong Ajax zijn kunsten in de Jupiler League. Zelf heeft hij een ander podium in gedachten. Gravenberch heeft er wel oren naar om op huurbasis ervaring in de Eredivisie op te doen.

“Mijn begeleiders van P4P Sports Management zullen binnenkort in gesprek gaan met Ajax om mijn situatie te bespreken”, zo citeert Voetbal International de krachtige verdediger. “Ik wil graag op het hoogste niveau mijn kwaliteiten laten zien en me op dat platform meten met de beste spelers van Nederland. Als dit betekent dat ik op huurbasis ergens anders moet gaan spelen, dan moet dat maar.” Gravenberch maakte de voorbije seizoenen een opmerkelijke metamorfose door. Waar hij voorheen als centrumspits jaagde op doelpunten, is hij anno nu belast met de taak om treffers juist te voorkomen.

“Was even wennen, maar ik heb mijn draai gevonden”, zegt hij daarover. Om zichzelf te verbeteren neemt hij een voorbeeld aan wereldsterren van nu en het verleden. “Ik kijk graag naar spelers zoals Thiago Silva en Maicon, hun stijl en manier van spelen bevalt mij wel, maar een groot voorbeeld voor mij op deze positie is natuurlijk Jaap Stam.”

Laatstgenoemde maakt onderdeel uit van de technische staf van Ajax en is in die hoedanigheid nauw betrokken bij de ontwikkeling van verdedigers. Gravenberch steekt naar eigen zeggen veel op van zijn idool.

“Een fysiek sterke verdediger die de absolute top als voetballer bereikt heeft. Ik leer dagelijks veel van hem en hoop ooit het niveau van hem te benaderen om zo mijn droom waar te maken: spelen voor Ajax 1 in een volle Arena. Ik besef dat de concurrentie groot is, maar lukt dit niet bij Ajax dan denk ik dat het voor mijn ontwikkeling beter is om dit elders te doen.”

Tekst: Goal.com

Related posts