De Jong weet weinig van Salzburg: ‘Ik heb Rasmus nog niet gesproken’

Het lot koppelde Ajax maandag aan Red Bull Salzburg voor de knock-outfase van de Europa League. In de jaren negentig speelden de Amsterdammers ook vier keer tegen de club uit de Mozartstad, maar op dit moment zijn de Oostenrijkers redelijk onbekend voor Ajax. Aanvoerder Siem de Jong weet alleen dat zijn teamgenoten en hij zo ver mogelijk willen reiken in het toernooi.

Als afvaller uit de Champions League heeft Ajax zich ten doel gesteld succesvol te zijn in ‘het kleinere broertje’ van het miljoenenbal. Red Bull Salzburg is daarin dus de eerste horde. “Ik ken Red Bull Salzburg nog niet goed. Salzburg staat ruim bovenaan in de competitie, het zal dus wel een aardig team zijn”, zegt de aanvallende middenvelder annex aanvaller maandag op de clubwebsite van Ajax.

Oud-teamgenoten Rasmus Lindgren en Leonardo speelden ooit bij die Rote Bullen. “Ik heb Rasmus nog niet gesproken. Toen Rasmus en Leonardo daar nog speelden, volgde je het nieuws over die club natuurlijk wat meer”, geeft De Jong aan. Hij wil nog niet voorbij de wedstrijd tegen de Oostenrijkers kijken. Lukt het Ajax te winnen van Salzburg, dan wacht Maccabi Tel Aviv of FC Basel.

Tekst: Voetbalzone

Related posts