Ajax maakt kennis met de Brazuca

De ochtend na de 1-2-zege op Cambuur verzamelden de Ajacieden zich weer bij de club voor een training. Het team maakte kennis met de Brazuca, de officiële adidas-wedstrijdbal van het WK 2014.

Ajax gaat zijn thuisduels spelen met de Brazuca. Dat gebeurt na de winterstop, te beginnen met Ajax – psv op 19 januari. De nieuwe wedstrijdbal werd maandag uitgebreid geïnspecteerd, getest en goed bevonden door de Ajacieden. Brazuca (populair woord voor ‘Braziliaan’) verwijst naar de Braziliaanse manier van leven, vol passie en nationale trots.

De Brazuca is de meest geteste wedstrijdbal ooit, ook kwalitatief. Zo hebben over een periode van 2,5 jaar, in tien landen verspreid over drie continenten, 600 individuele spelers, 30 nationale en clubteams, waaronder Ajax, de bal getest.

Overigens konden de basisspelers van het duel met Cambuur niet erg lang genieten van de nieuwe bal. Daags na de wedstrijd hielden zij het bij een paar korte oefeningen en uitloopwerk. De reserves maakten er wel een lange training van. De van blessureleed herstellende Nicolai Boilesen en Lerin Duarte deden mee met de groep, Siem de Jong nog niet. ,,Misschien kan ik aan het einde van de week weer aansluiten”, aldus De Jong, die niet verwacht dat hij de laatste twee wedstrijden van dit kalenderjaar nog in actie komt voor Ajax.

Tekst: Ajax.nl

Related posts