Ajax loot Red Bull Salzburg in Europa League

Ajax speelt in de tweede ronde van de Europa League tegen Red Bull Salzburg. Ajax zal op 20 februari eerst thuis spelen waarna de return in Salzburg op 27 februari zal plaatsvinden. Salzburg maakte in de groepsfase indruk door alle wedstrijden in poule C te winnen. Ajax stroomde als nummer 3 uit de Champions League door naar de Europa League.

Ajax trof Salzburg in de jaren negentig ook al twee keer in Europees verband. In die jaren speelde de Oostenrijkse club nog onder de naam Casino Salzburg. In seizoen 1992-1993 was Ajax in de eerste ronde van de UEFA Cup (de latere Europa League) zowel uit (0-3, goals Davids, Overmars, Kreek) als thuis (3-1, goals 2x Pettersson en Bergkamp) te sterk voor Salzburg.

Twee seizoenen later stonden de clubs tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League. Hoewel Ajax dat seizoen overtuigend grootste Europese prijs voor clubteams won, slaagde de ploeg van Louis van Gaal er tegen Salzburg niet in te winnen. Twee keer bleef het team van Louis van Gaal steken op een gelijkspel: uit 0-0 en thuis 1-1 (goal Litmanen).


Mocht Ajax de zestiende finales doorkomen, dan treft het in de volgende ronde (13 en 20 maart) Maccabi Tel Aviv of FC Basel. In die achtste finales begint Ajax met een uitwedstrijd.

Tekst: Ajax.nl

Related posts