Zwak Ajax klopt Cambuur in slotminuten: 1-2

Ajax heeft vanmiddag met 1-2 gewonnen van Cambuur Leeuwarden. Makkelijk ging het allerminst en een doelpunt van Davy Klaassen in de slotminuten gaf het team de drie punten.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Frank de Boer trachtte zijn elftal zondag in Friesland met enkele wijzigingen wakker te schudden. Zo begonnen Bojan Krkic en Viktor Fischer ten faveure van Lucas Anderson en Kolbeinn Sigthorsson op de bank. De trainer zag echter al snel dat zijn tactiek weinig effect sorteerde. De Amsterdammers begonnen slordig aan de wedstrijd in Leeuwarden en kwamen er tegen een fel Cambuur amper aan te pas.

Na een matige openingsfase werd pas in de veertigste minuut het eerste Amsterdamse schot op doel gelost. Het kwam van de voet van Lasse Schöne en was meteen een doelpunt. De Deen tikte een steekbal van Davy Klaassen met links en enig fortuin in de verre hoek achter doelman Leonard Nienhuis: 0-1.

Ook in de tweede helft hield het spel van de ploeg van De Boer niet te over. Cambuur bleef aansprak maken op de gelijkmaker en kreeg uiteindelijk loon na werken. Michiel Hemmen tekende tien minuten voor tijd met een intikker voor de meer dan terechte 1-1. Het doelpunt kwam niet als een verrassing en Ajax ging hierna weer op zoek naar de overwinning. Daarbij gaf het achterin ook behoorlijk wat ruimte weg, waardoor er nog mogelijkheden waren voor beide ploegen. Er leek echter niet meer gescoord te gaan worden, maar kort na de tweede gele kaart voor Ritzmaier trok Ajax toch aan het langste eind. Een schot van Blind werd gesmoord, waarna Klaassen de 1-2 binnenschoot.

Cambuur – Ajax 1-2 (0-1)
’40 Schöne 0-1
’82 Hemmen 1-1
’90 Klaassen 1-2