‘Internazionale denkt bij ontslag van Mazzarri aan komst De Boer’

Internazionale verslijt de laatste jaren trainer na trainer. Na de succesperiode onder José Mourinho, die twee seizoenen aan het roer stond in Milaan, kwamen en gingen er al vijf trainers: Rafael Benítez, Leonardo, Gian Piero Gasperini, Claudio Ranieri en Andrea Stramaccioni. In de zomer nam Walter Mazzarri het takenpakket op zich, maar ook hij mag misschien niet blijven.

Met de winterstop in de Serie A in zicht staat Inter vierde, op twaalf punten van koploper Juventus. I Nerazzurri verloren weliswaar pas één keer dit seizoen, maar de clubleiding had meer verwacht: mede doordat Inter geen midweekse Europese verplichtingen heeft. Als het team de komende wedstrijden punten blijft morsen, overweegt de nieuwe eigenaar Erick Thohir om Mazzarri zijn congé te geven.

Volgens Radio Deejay is de Indonesiër dan geïnteresseerd in de komst van Frank de Boer naar het Giuseppe Meazza. De Boer werd in december 2010 aangesteld als trainer van Ajax en maakte de club vervolgens driemaal op rij landskampioen. De Boer heeft nog een doorlopend contract in Amsterdam en wil het liefst nog langere tijd bij Ajax blijven. In het verleden zag hij al af van een vertrek naar Liverpool en Spartak Moskou.

Tekst: Voetbalzone

Related posts