Hiddink geniet van Klaassen: ‘Dat is een jongen zonder rare fratsen’

Ajax slaagde er niet in om de knockout-fase van de Champions League te bereiken en psv strandde zelfs in de groepsfase van de Europa League. Guus Hiddink vindt het altijd jammer als Nederlandse clubs niet succesvol zijn over de grens, vooral omdat het voor jonge ploegen juist heel goed zou zijn geweest om meer ervaring in de Europese clubtoernooien op te doen.

Hiddink vindt dat de selectie van het jonge Ajax momenteel meer in balans is dan die van psv, dat al dik twee maanden op een overwinning wacht. “De jonge spelers van Ajax doen het beter dan de jonge spelers van psv, omdat ze in een elftal komen dat beter draait. Het huidige Ajax heeft weer enkele bijzondere talenten. Ik kan genieten van zo’n jongen als Davy Klaassen.”

Hiddink, de mogelijk toekomstig bondscoach van Oranje, omschrijft Klaassen in De Telegraaf als ‘een jongen zonder rare fratsen’. “Een voetballer met een heel mooie basistechniek. Hij heeft een heel goede eerste aanname, die versnellend werkt. Dat is heel mooi om te zien.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts