Zlatan: ‘Ajax is een speciale club voor me, ik hou ze nog steeds in de gaten’

Zlatan Ibrahimovic behoort inmiddels al tijden tot de beste spelers ter wereld. De voormalige Ajacied volgt echter zijn oude clubbie nog op de voet. ‘Ik houd de resultaten en gebeurtenissen van Ajax altijd in de gaten’, aldus de speler van Paris Saint-Germain tegenover 1900 Magazine.

‘Het geeft me een goed gevoel wanneer ze kampioen worden of het goed doen in Europa. Ik hoop dat ze weer wat moois neer kunnen zetten op het Europese podium. Ajax is een unieke club, met een eigen identiteit en zeer loyaal aan haar eigen concept en opvattingen. Ze brengen steeds weer fantastische spelers voort. In Amsterdam slagen ze er in twee dingen te combineren: én het behalen van resultaten én jonge spelers de kans geven zich te manifesteren en beter te worden.’

Waar hij in het verleden aangaf een terugkeer naar Ajax uit te sluiten, kijkt hij daar tegenwoordig toch iets anders tegenaan. ‘Ajax is een zeer speciale club voor me. Ik heb veel aan die club te danken, maar wanneer de kans zich voor zou doen om terug te keren, kan ik niet zeggen wat er zou gebeuren. Ik houd er nooit zo van om deuren voortijdig te sluiten, omdat je nooit weet wat er kan gebeuren in het voetbal. Aan de andere kant is het ook tricky om terug te keren bij een club waar je een goede tijd hebt gehad en dat ik bij Ajax een goede tijd heb gehad, is meer dan duidelijk’, aldus Ibrahimovic.

Ibrahimovic haalt ook zijn band met de Ajax-fans aan: ‘Ze zijn een trouw publiek. Ik had een perfecte band met die gasten, zo heb ik het beleefd. Aan het einde van mijn periode in Amsterdam waren er veel verhalen in de media, maar ik behield steeds het gevoel dat de supporters in mij geloofden en me speciaal toejuichden. Dat was heel bijzonder voor me’, aldus Zlatan.

Bron: 1900 Magazine

Related posts