VI: ‘Ajax pakt officieuze landstitel in de Eredivisie voor vierde keer op rij’

Op de Eredivisieranglijst over 2013 is Ajax nu al verzekerd van de jaartitel. De Ajacieden kunnen in de resterende twee speelronden van dit kalenderjaar niet meer worden bijgehaald door de concurrentie.

Ajax behaalde dit jaar (2013) in 32 competitiewedstrijden zeventig punten. De ploeg van trainer Frank de Boer kwam tot 21 overwinningen, speelde zeven keer gelijk en leed maar vier nederlagen. Ajax scoorde 78 keer en incasseerde 26 treffers.

Achter Ajax bezet de huidige Eredivisiekoploper Vitesse de tweede plaats, op een onoverbrugbare achterstand van acht punten (er zijn nog twee competitieronden te gaan). feyenoord staat derde op elf punten van de Amsterdamse lijstaanvoerder. psv vinden we terug op een zesde plek met 49 punten uit 32 competitieduels.

Het is voor de vierde keer op rij en voor de 29ste keer in de geschiedenis van de Eredivisie dat Ajax zich verzekert van de officieuze landstitel. De club is daarmee met afstand koploper. Achter Ajax volgen psv (vijftien jaartitels), feyenoord (negen), FC Twente, AZ, DWS en DOS (elk één).

Tekst: VI

Related posts