Klaassen: ‘Dan de EL maar winnen’

Davy Klaassen schakelt na de uitschakeling in de Champions League snel door. „Hoe moeilijk het nu ook is, we moeten ons op de Europa League richten”, zei de middenvelder. „En die dan maar winnen…”, grapte hij.

„Ik denk dat we het niet eens zo heel slecht hebben gedaan”, zei Klaassen. „Na die rode kaart (voor Riccardo Montolivo red.) speelden we te onrustig en waren we te snel op zoek naar de beslissende bal. De tweede helft ging het beter, hebben we alles geprobeerd, maar zat het een beetje tegen. Als die laatste omhaal erin ging, was het feest geweest. Maar ik wist dat ik kon blijven liggen…”, aldus de Ajacied.

Hoe zuur de druiven nu ook zijn: Ajax zal volgens Klaassen in de competitie en Europa League zijn voordeel doen met de ervaringen in de Champions League en het getreiter van AC Milan in het bijzonder. „We hebben laten zien beter te zijn dan Celtic, gelijkwaardig te zijn aan AC Milan en thuis van FC Barcelona te kunnen winnen. Als we ons niveau halen en minimaal net zoveel energie in de wedstrijd stoppen als onze tegenstander, kunnen we elke wedstrijd winnen. Ja, ook Europees.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts