Kanu zag Ajax als één grote, blije familie

Nwankwo Kanu kende een mooie periode in Amsterdam en is Ajax nog niet vergeten. Hij kijkt dan ook met veel plezier terug op zijn jaren als Ajacied.

De Nigeriaan kwam in Nederland in een andere wereld terecht en leerde een ander voetbalstijl kennen. Daar had hij geen moeite mee, vertelt hij in 1900. “In tegenstelling tot wat je zou verwachten, voelde ik mij niet beperkt door al die taken. Zolang je je aan die taken hield, kon je eigenlijk niet falen. Zo zag ik het tenminste. Binnen die kaders kon ik me heerlijk uitleven. Tik, tik, tik, wat konden we dat balletje lekker laten lopen.”

Kanu zag Ajax als een grote, blije familie. “Met Louis van Gaal als hoeder van dat familiegevoel. Iedereen was erg betrokken met elkaar en de band met de fans was fantastisch. ‘We love you Kanu, we do’, zongen die altijd. Dat gevoel was wederzijds. Dat we in die jaren veel prijzen wonnen, speelde natuurlijk ook mee. Daar gaat het uiteindelijk om.”

Tekst: ELFVoetbal

Related posts